Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug.

Dit is Mila Burger, een lekkere jonge vlotte meid. En ja, we zeggen vlot, want Mila heeft helaas de riemen omgeruild voor schaatsen, wat nogal een tikje harder gaat. Maar de roeisport laat niemand los! Naast dat ze nog les geeft bij TopRow (waar ze vaak genoeg iedereen er uit skifft), stuurt Mila nog bij haar roeivereniging RIC en heeft Mila in 2018 de Paul Veenemans Prijs in het Meisjes-18 veld gewonnen. Niet bekend met deze prijs? Het is een pittige wedstrijd waarbij de beste all-round sporter de prijs wint. De deelnemers kunnen 3 onderdelen kiezen uit het verroeien van 3KM in de skiff of de 2-, het lopen van 5KM, het fietsen van 10KM en het schaatsen van 4KM. Mila heeft met de onderdelen schaatsen, fietsen en roeien de beker mee naar huis kunnen nemen.

Wanneer Mila gevraagd wordt hoe ze het werk bij TopRow vindt, vindt ze het vooral leuk om te zien hoe mensen vooruit gaan in hun roeitechniek en dat ze dat zelf ook zien. Daarbij vooral ook dat mensen er plezier in hebben en nieuwe dingen willen blijven leren, al roeien ze al 15 jaar. Een perfecte roei-instructrice hoor ik U denken; niets is minder waar! Deze 19 jarige student Biomedische Wetenschappen is hartstikke rebels!

“In 2013 stuurde ik voor het eerst een wedstrijd, de Heineken Roeivierkamp. Onder een andere naam, want ik was eigenlijk te jong. Instructrice Jeanne had me gevraagd haar dubbelvier te sturen. Na de omval kwam het hele veld bij elkaar en vond ik het een goed idee het meest bakboord bruggat (Nereus kant) te nemen. Ook Jeanne vond 5 cm tussen blad en brugpijler wat weinig, maar het was genoeg.”

Gewaagd, maar elke stuur zou z’n petje af doen, mooie actie Mila!

 

 

Even voorstellen: Senne Zeinstra

Even voorstellen: Senne Zeinstra

Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug.Dit is Senne Zeinstra, de man met de baard, terug van weggeweest! De net afgestudeerde, wereld bereizende HI is terug op zijn...

Even voorstellen: Timo van Helvoort

Even voorstellen: Timo van Helvoort

Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug. Dit is Timo van Helvoort, druktemaker alom, moeilijk te missen, groot gevoel voor humor en een nog groter hart voor de zaak....

Pin It on Pinterest

Share This