Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug.

Dit is Thijs van der Heijden de 24-jarige Master student Biomedical Sciences. Thijs is moeilijk te missen op het roeicentrum want met zijn 2.01 meter torent hij makkelijk overal overheen en met zijn diepe stem is hij makkelijk in heel Amsterdam te verstaan wanneer hij zijn roeilessen geeft. Dit coachen, zowel club-ploegen als Berlage bootjes, is een grote passie van Thijs nadat hij heeft gemerkt dat het roeien misschien toch niet helemaal voor hem was weggelegd.

Dat wil niet zeggen dat hij niet een hoop zelf in de boot heeft gezeten. Thijs heeft namelijk een jaar compo-geroeid, een jaar gedubbeltweed en met Eerstejaars Zwaar in 2018 de NKIR gewonnen met een verpletterend record. Een mooi roei-CV’tje dus wel. 2,5 Jaar geleden is deze bordeaux rode Neried de Amstel overgestoken naar het Berlage rood, om daar alles uit de kast te halen om mensen naar een samen opgesteld doel te trekken op een creatieve en enthousiaste manier. Wanneer gevraagd wordt naar zijn favoriete oefening, kan je rustig een hele uitleg over de perfecte haal en de aansluitende oefeningen verwachten. Vraag hem er maar eens naar.

Ondanks alle roei-kennis en ervaring, vergeet Thijs zelf soms toch de belangrijkste regel in het roeien; Altijd je riemen vasthouden! Samen met instructeur Senne Zeinstra vonden zij het sociale contact onder de instructeurs belangrijker dan droog blijven en zijn ze omgegaan tijdens het zwaaien naar David Jonker (die je misschien wel kent van de TopRow blog). Zo zie je maar, het overkomt zelfs de beste.

Even voorstellen: Senne Zeinstra

Even voorstellen: Senne Zeinstra

Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug.Dit is Senne Zeinstra, de man met de baard, terug van weggeweest! De net afgestudeerde, wereld bereizende HI is terug op zijn...

Even voorstellen: Timo van Helvoort

Even voorstellen: Timo van Helvoort

Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug. Dit is Timo van Helvoort, druktemaker alom, moeilijk te missen, groot gevoel voor humor en een nog groter hart voor de zaak....

Pin It on Pinterest

Share This