Keesjan de Wilde (64) z’n roeicarrière begon op het strand, bij de reddingsbrigade in Katwijk. Het vlet de golven in duwen, de branding door, een stukje de zee op en weer terug naar het strand. Hij roeide met de reddingsboot ook een keer een wedstrijd op de Bosbaan.

Nu vaart hij op rustiger water, de Oude Rijn, vanuit het hart van Bodegraven. Waar tot 1965 kapper André de Jong ingrediënten voor zijn Andrélonfabriek opsloeg, ligt nu een Wintech-skiff. Die ligt daar lekker beschut onder het balkon, zelfs bij harde wind hoeft De Wilde de boot niet vast te binden. Hij schuift de boot zo vanaf het vlot het water in, dat kost nauwelijks tijd en moeite. Hij roeit meestal richting Woerden, stroomopwaarts zou je zeggen als deze boezem nog een rivier zou zijn geweest. Vijf kilometer, tot de enige tolbrug in Nederland – die van Nieuwerbrug – en weer terug. “Ik vind het nog altijd het lekkerst om zonder gedoe ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat in mijn skiffje te stappen”.

Tijdens zijn studie roeide hij bij Asopos de Vliet en zat daar in het bestuur, coachte en was kamprechter. Daarna, toen hij als huisarts in Driebruggen woonde, had hij zijn eigen Hasle-skiff. Tegenwoordig is hij lid bij R&ZV Gouda, hij is daar roeicommissaris, een rol die hij daar negen jaar geleden ook al had. En hij is weer net zo actief voor de vereniging als destijds bij Asopos.

Net uit de boot: Edith Schippers

Net uit de boot: Edith Schippers

Sfeer in de sport is erg belangrijkEven voorstellenIk ben Edith Schippers en ik roei! Ik ben Minister van Volksgezondheid*, Welzijn en Sport, getrouwd, één dochter en woon in Baarn. Ik roei vandaag weer na een zomerstop van drie maanden.Lekker...

Lees meer
Net uit de boot: Stef Blok

Net uit de boot: Stef Blok

Even voorstellenStef Blok (1964), sinds een jaar lid van roeivereniging De Kogge te Wervershoof en in het dagelijks leven minister van Veiligheid en Justitie*. In mijn studententijd roeide ik bij het Groningse Aegir. Daarna ben ik nog zeven jaar lid...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This